Nabízíme pomoc lidem s postižením utíkajícím před válkou

Organizace Asistence pomáhá lidem s postižením,

teď i lidem prchajícím z války v Ukrajině.

Potřebujete…

  • zajistit osobní asistenci?
  • sehnat invalidní vozík či jinou kompenzační pomůcku?
  • pomoci s hledáním bezbariérového ubytování?
  • pomoci s něčím dalším?

Obraťte se na Asistenci, o.p.s. Uděláme, co bude v našich silách.

Організація ASISTENCE допомагає людям з обмеженими можливостями, а тепер і тим,

хто втікає від війни в Україні.

  • Вам потрібно надати особисту допомогу?
  • Отримати інвалідний візок чи іншу компенсаційну допомогу?
  • Допомогти знайти безбар’єрне житло?
  • Допомогти чимось іншим?

Зв’яжіться з нами! Ми зробимо все, на що спроможні.

Общественная организация „Асистенце“ помогающая людям с инвалидностью, готова помочь и тем, кто бежит от войны в Украине.

Если вам нужны:

  • индивидуальный помощник
  • инвалидная коляска
  • помощь в поиске безбарьерного жилья
  • или что-то еще

мы готовы оказать вам такую помощь!

Контакт:

Nadiya Fedoryshyn +420 774 652 968 nadiya.fedoryshyn@asistence.org

po – pá (Понеділок – П’ятниця) 13:00-17:00

www.asistence.org

#NaZachod – Pomozte nám s bezbariérovou přestavbou!

Asistence neustále roste a s ní i její nároky na prostor. Získali jsme do pronájmu krásný prostor, který budeme využívat pro zácviky nových asistentů. Má ale jeden háček – bariérový záchod. Přispějte svým darem na www.donio.cz/nazachod a pomozte nám zaplatit náklady na jeho bezbariérovou přestavbu!

Můžete si za to vybrat z více než dvaceti různých odměn, které jsme pro vás vymysleli. Prohlédněte si je na www.donio.cz/nazachod.

Píšeme ministrovi: STOP zdražování sociálních služeb

HNED!! PÍŠEME ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi na mail marian.jurecka@mpsv.cz
a zveme k tomu další lidi.

CO PÍŠEME? Buď vlastní zkušenost nebo něco v tomto duchu:
Vážený pane ministře Mariane Jurečko,
obracím se na Vás, abyste ustoupil od plánovaného zvýšení maximálních úhrad za sociální služby zejména těch terénních. Způsobilo by totiž zhoršení dostupnosti pomoci lidem s postižením a seniorům, kteří ji potřebují v největším rozsahu. A to jistě není cílem Vašeho působení v čele rezortu práce a sociálních věcí.
Zvažte, prosím, nejprve vytvoření individualizovaného systému příspěvků na péči a pak teprve přistupujte k případnému zvyšování maximálních úhrad. Držte se vládního předsevzetí, že vaše kroky a reformy nebudou mít negativní dopad na životy těch nejpotřebnějších.
Děkuji a přeji Vám pěkný den.

PROČ? Od 1.3. má vstoupit v platnost vyhláška zvyšující maximální platby za sociální služby. Dotkne se to i lidí, kteří nemají dost prostředků na úhrady ani v současnost. Nejvyšší příspěvek na péči postačuje na pět hodin pomoc denně za 130 Kč / hodinu. MPSV hodlá zvýšit cenu na 145 Kč/ hodinu. Nikdo ale neřeší, kde na to lidé s nejvyšší potřebou pomoci mají vzít peníze. Nefunkční systém je vytlačuje z domovů do pobytových sociálních služeb ústavního charakteru, kam ale dobrovolně nechtějí. A v této situaci MPSV navrhuje uvolnit maximální ceny za služby, aniž by mělo připraven systém kompenzací nebo tolik dlouhodobě očekávánou systémovou změnu příspěvků na péči. 

Demonstrace Stop zdražování sociálních služeb 19.1.2022

MPSV má v plánu v nejbližší době zvýšit maximální úhrady za sociální služby. Neplánuje ale toto zdražení kompenzovat přímo lidem s postižením a seniorům, kterým tyto služby umožňují svobodně žít. Tím se reálně zhorší dostupnost služeb pro lidi, kteří na ně nemají dost prostředků ani za stávajících cen. Proto se přišli proti tomuto postupu ohradit a budeme se snažit jej zvrátit. Podobná opatření nelze přijímat bez ohledů na ty nejzranitelnější. V minulém roce se nám tomu podařilo společně úspěšně postavit. Věříme, že se podaří najít cestu jak situaci lidí s postižením nezhoršit a mít i ambici ji zlepšit. Má to smysl!