Kurz pro pracovníky v sociálních službách – pro uprchlíky z Ukrajiny

Lidem prchajícím před válkou nabízíme zdarma kurz pro pracovníka v sociálních službách a úspěšným absolventům chceme následně nabídnout práci osobních asistentů. Děkujeme Nadaci Kooperativy za podporu! 💙💛 Zájemci pište na nadiya.fedoryshyn@asistence.org. Kdo se přihlásí dřív, má přednost!

Jedná se o akreditovaný kvalifikační kurz v rozsahu 150 hodin. Umožní absolventům hledat práci v sociálních službách. Kurz se bude konat v Praze, začíná již 1.6. 2022 a končí 17.6. (následuje praxe).

Kurz je bezplatný, podmínkou účasti je alespoň základní znalost českého jazyka a zájem o práci v sociálních službách.

Nové video: Katka Cuřínová na výletě do Brna

Pilotní projekt Pátý stupeň přináší pěti lidem s postižením možnost využívat na jeden rok asistenci ve skutečně potřebném rozsahu. Kateřina Cuřínová se vydala na výlet za přáteli do Brna.

Naším cílem je tento individualizovaný systém podpory prosadit pro všechny lidi s postižením, kteří ji potřebují ve větším rozsahu.

Připojte se i vy k výzvě poslancům: https://petice.patystupen.cz. Děkujeme za podporu našemu hlavnímu partneru Nadaci Kooperativy. Projekt podpořila Nadace OSF v rámci programu Active Citizens Fund, jehož cílem je podpora občanské společnosti a posílení kapacit neziskových organizací. Program je financován z Fondů EHP a Norska.

Video: Představujeme projekt Pátý stupeň

Jak je na tom Česká republika s dostupností pomoci pro lidi s postižením, kteří jí potřebují v největším rozsahu? Dlouhodobě toto téma sledujeme a jsme přesvědčeni, že potřebuje systémovou změnu. V tomto roce může díky podpoře pojišťovny Kooperativa pět lidí s postižením využívat pomoc ve skutečně potřebném rozsahu. O tom, co se bude dít a jaké další kroky v Asistenci na podporu svobodného života chystáme, vás budeme průběžně informovat.